Книги на Български Българска Музика Български Филми
За контакти | Статус на поръчка | Кошница | Регистрация 
bulgarianenglish

  
genres bulgarian books
  Бизнес и икономика
  Компютърна литература
  Детски комикси
  Художествена литература
  Детска литература
  Детско-юношески комикси
  Учебници и помагала
  Ученически пособия
  Календари 2015
  Филология и езикознание
  Наука и научно-популярна литература
  Специализирана и техническа литература
  Право и юридическа литература
  Психология и философия
  Религия и окултизъм
  Списания
  Хранене и здраве
  За дома и семейството
Изкуство
 
  Интериор и дизайн
  Архитектура
  Изящни изкуства
  История на изкуството
  Музика
  Кино
  Театър
  Фотография
  Карти и атласи
  Туризъм
  Формуляри и бланки
  Аксесоари за книги
  Поздравителни картички
  Коледни книги
  Други
всички категории 
bulgarian publishing houses
 
new bulgarian books, music and movies
Българска Музика
 
  2-ри годишни награди на телевизия "Планета"  
    виж >>  
 
  NEST  
    виж >>  
Книги на Български
 
  Периодична Система на Химичните Елементи  
    виж >>  
 
  Едностранно учебно табло
"Размножаване на животните и човека"
 
    виж >>  
Български Филми
 
  Полярен експрес - 2 DVD. Подарък: влакче с батерии  
    виж >>  
 
 


Купете пъзел онлайн от магазина за пъзели на store.bg
  Книги > Изкуство > Копие или модел - Изразните средства на нямото кино : Владимир Игнатовски  
 
Копие или модел - Изразните средства на нямото кино
Владимир Игнатовски


Продукт: #5063
Издател: Аскони-издат
Категории: Изкуство, История на изкуството, Кино
Страници: 176
Корица: Мека


Цена : 10.00 лв.

добави в кошницата >>
 
Описание:
Докато проследявате историята в "Самоучителя", неусетно ще разберете как се употребяват местоименията, как се спрягат глаголите, какви главни форми и времена имат, кои са най-често срещаните предлози. Просто се оставете на течението и всичко ще ви стане ясно - след всеки епизод са дадени необходимите обяснения.
На диска са записани епизодите и някои упражнения, така че ухото ви да свикне с английското произношение и интонация.
От приложението ще усвоите думите и изразите, които ще ви помогнат да "оцелеете" в англовореща страна, ще се научите да водите елементарен разговор и ще обогатите речника си."Копие или модел" проследява възникването на художествените структури на кинематографа, постепенното формиране на изразните му средства през първата четвърт на миналия век - доколкото изобретателите на киното не са предвиждали създаването на произведения на изкуството с техния апарат, за тях той е бил не повече от подобрен вариант на фотографската техника, като предлагал пределно точно копие на динамичния образ на действителността, с основно предимство пред статичната фотография - ефекта на "движещото се изображение". Превръщането на създанията на киното от "копие на действителността" в неин "художествен модел" е уникален процес, на неговата същност са посветени четирите раздела на тази книга. Историята на киното позволява да надникнем и да анализираме нещо особено впечатляващо: как визуалното зрелище, лишено от опората на словото, се учи да разказва с помощта предимно на изображенията, как екранът е овладявал способността да повествува с помощта на изображенията, преди към изразните му средства да се добави звукът, а с него и словото...

Този процес изследва проф. Игнатовски с прецизния си анализ, изложен в четири глави - "Негативът", "Камерата", "Монтажът" и "Теорията".

Владимир Игнатовски (1942 г.) е известен наш кинокритик, професор, доктор на изкуствознанието, преподавател в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Автор е на изследвания в областта на филмовата теория и история, зрелищните изкуства и масовите комуникации, както и на книги, изследващи тези области.

"Според Юри Лотман" едва след като благодарение на появата на монтажа и на подвижната камера става възможно един обект да бъде заснет поне по два различни начина, а последователността на обектите в живота престава да определя последователността и на изображенията върху лентата, кинематографът се превръща от копие на действителността в неин художествен модел". В това кратко изречение е уловена същността на процес с неоспоримо значение в културните, социалните, дори в икономическите взаимодействия през последните сто и петнадесет години: превръщането на киното от средство за регистриране облика на действителността в художествено явление. Процесът на формиране на изразните средства на филмовото изкуство изследва тази книга..."
Владимир Игнатовски
 
Често задавани въпроси:
Какво е BALKANATOLIA.com?

BALKANATOLIA.com е магазин за българска музика и филми и книжарница за български книги в Интернет. Тук можете да намерите актуална информация за новите заглавия, както и да закупите желаните от вас продукти.

Доставяте ли по целият свят?

Да, ние продаваме както в България, така и в чужбина. Независимо къде се намирате вие можете да закупите желаните от вас продукти.

Защо цените са в Щатски долари и в Лева?

Цените са в лева и се преобразуват в USD по курса на деня, когато поръчката, която се прави е за чужбина. Стойността на продуктите е една и съща независимо в каква валута виждате цените им.

Как може да се плати поръчката?

За България поръчките се плащат при доставката с наложен платеж.
За чужбина може да се плати с VISA и MasterCard кредитна карта, Western Union и MoneyGram превод или банков превод. За някой държави поддържаме и преводи с пощенски записи.

Сигурни ли са плащанията с кредитни карти?

Плащанията с кредитни карти се обработват от PayPal.com и 2checkout.com, това се прави за да можем да ви гарантираме 100% сигурност при трансферите.

Поддържат ли се на склад предлаганите продукти?

Ние предлагаме над 5000 заглавия - книги, музика и филми. По тази причина на склад се поддържат само най-продаваните продукти, както и най-новите заглавия от всеки раздел. Останалите продукти се заявяват при поръчка, но това в общият случай не влияе на 48 часовият срок за изпълнение на доставката.

Каква е цената на доставката?

Цената за доставка зависи от дестинацията и броя на поръчаните продукти. За София доставката е 1.80 лв. независимо от броя на поръчаните продукти, за България е от 1.20 лв. до 3.90 лв. за продукт в зависимост от броя на поръчаните продукти.
Цената за доставка в чужбина е от 6.80 USD до 9.40 USD за продукт, в зависимост от броя на поръчаните продукти. Когато правите поръчка напишете вашето име и парола и ще видите цената за доставка при калкулирането на крайната цена.

Какви са сроковете за доставка?

Срока за доставка зависи от дестинацията, за София е 2 работни дни, а за България е една седмица.
Срокът за доставка извън България варира от 1 до 4 седмици в зависимост от дестинацията. Поръчките се изпращат до 2 работни дни след потвърждаване на плащането им. Ако искате поръчката ви да бъде изпратена експерсно за 2-3 дни с DHL или UPS пишете ни за да ви дадем цена на email: .

Как се изпращат поръчаните продукти.

Поръчките за София се доставят с куриер на адрес. Поръчките за България се доставят с наложен платеж чрез български пощи. Поръчките за чужбина се доставят чрез пощенските служби с препоръчана поща.

Как да поръчам?

За да поръчате продукт трябва предварително да сте се регистрирали в сайта (чрез бутона [ Регистрация ] от менюто горе). След това изберете желания от вас продукт и щракнете върху бутона добави в кошницата >> за даденият носител Компакт диск, Аудио касета, DVD или Видео CD.
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2004 balkanatolia.com All Rights Reserved
Designated trademarks, audio samples and graphic designs are the property of their respective owners